2de Pinksterdag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

9.2
1067 reviews
Gratis levering en montage
Alle topmerken onder 1 dak
Oude matras gratis retour

De vakantie is voorbij… Je hebt genoten van ontspanning en nieuwe ervaringen! Maar ben je na je vakantie echt genoeg uitgerust om er weer vol energie tegenaan te gaan? Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders in een dip terechtkomt na de vakantie. Bij Van Zutphen Bedtijd begrijpen we hoe belangrijk een goede nachtrust is voor je welzijn en productiviteit. Daarom willen we je graag inspireren en verrassen met persoonlijke tips om de valkuilen na je vakantie te omzeilen en je te helpen beter te slapen.

Valkuil 1: Je slaapritme niet aanpassen

Terwijl je collega fluitend het kantoor binnenstapte, moest jij jezelf op de eerste werkdag na de vakantie uit bed sleuren. Het abrupt terugschakelen naar je normale werkritme kan een enorme impact hebben op je slaap. Als je gewend bent om laat naar bed te gaan en lang uit te slapen, is het niet vreemd dat je moeite hebt om je slaapritme aan te passen.

Tip: Pas geleidelijk je slaapritme aan

Begin enkele dagen voordat je weer aan het werk (of naar school) gaat met het aanpassen van je slaap- en waaktijden. Ga eerder naar bed en sta ook wat vroeger op. Zo bereid je je lichaam voor op het nieuwe ritme en voorkom je een abrupte verandering die je slaap kan verstoren. Vergeet niet dat we gemiddeld zeven tot acht uur slaap nodig hebben, dus tel maar op! Zoek overdag zoveel mogelijk de buitenlucht op, zodat ‘s avonds je ogen sneller dichtvallen. Creëer een rustige slaapomgeving door verduisterende gordijnen te gebruiken en schermtijd te beperken.

Valkuil 2: “Op vakantie was alles beter”

Op vakantie was alles beter… lekker weer, mooie stranden en alle tijd van de wereld! Maar laten we niet overdrijven… Want thuis is het ook fijn!

Tip: Geniet van je eigen 'home sweet home'

Knuffel met je huisdier, klets bij met familie en vrienden en plof heerlijk op je eigen bed. Ligt je bed niet zo lekker als op vakantie? Dan is het tijd om eens een bezoekje te brengen aan onze winkel!

En wat je op vakantie deed, kan je (deels) ook gewoon thuis voortzetten. Plan tijd om te niksen, lees verder in een boek en bezoek een leuke stad. Het leven thuis kan net zo verrassend en inspirerend zijn als op vakantie!


Valkuil 3: Je agenda overvol plannen

Het is verleidelijk om je agenda overvol te plannen zodra je terug bent van vakantie, maar het kan leiden tot stress.

Tip: Stel prioriteiten en gun jezelf rust

Gun jezelf de tijd en ruimte bij terugkomst van je vakantie. Maak een lijstje van de belangrijkste taken die gedaan moeten worden en overdrijf niet. Het kost tijd om weer in je oude ritme te komen. Stel prioriteiten en focus op wat echt belangrijk is. Zo creëer je ruimte voor ontspanning en kom je tot rust.

Valkuil 4: Toch stress?

Terugkeren naar het werk na een ontspannen vakantie kan voor veel stress zorgen, vooral als je geconfronteerd wordt met deadlines en een overvolle inbox. Stress kan je nachtrust verstoren.

Tip: Neem de tijd voor ontspanning

Bij Van Zutphen Bedtijd geloven we in het belang van ontspanning voor een goede nachtrust. Neem bewust tijd vrij om te ontspannen, zodat je geest tot rust kan komen. Er zijn verschillende methoden voor stressmanagement die je kunt proberen, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Door deze technieken regelmatig te uit te voeren, kun je je geest kalmeren en negatieve gedachten loslaten, wat je helpt om met een rustig hoofd in slaap te vallen.

Zeg vaarwel tegen slaapproblemen!

Verbeter je slaapkwaliteit na je vakantie met deze inspirerende tips! Een goede nachtrust is essentieel voor je welzijn en productiviteit. Neem de tijd om je slaapgewoonten te verbeteren. Wij staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte bed en andere slaapaccessoires om je nachten nog comfortabeler te maken.

afspraak maken

Op zoek naar persoonlijk advies, of wil je juist inspiratie opdoen door rustig rond te kijken? Je bent altijd welkom in onze showroom in Erp. Hier staan onze adviseurs klaar om jouw vragen te beantwoorden en het juiste advies te geven. Zo ben je verzekerd van de juiste keuze, en daarmee een goede nachtrust.

Wil je er zeker van zijn dat er genoeg tijd voor je is? Kies dan zelf een dag en tijd, dan nemen wij contact met je op.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then