2de Pinksterdag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

9.2
1053 reviews
Gratis levering en montage
Alle topmerken onder 1 dak
Oude matras gratis retour

Als beddenwinkel begrijpt Van Zutphen Bedtijd als geen ander hoe belangrijk het is om goed te slapen. Wanneer je slaapt, kan je lichaam zich herstellen en opladen voor de volgende dag. Maar als je last hebt van lichamelijke klachten, kan het soms moeilijk zijn om de juiste houding te vinden om in te slapen en om de hele nacht comfortabel te blijven. Daarom geven we hieronder vijf tips die je kunnen helpen om beter te slapen en uitgerust wakker te worden.

Tip 1: Kies het juiste matras

Het kiezen van het juiste matras kan een groot verschil maken voor je nachtrust. Als je last hebt van lichamelijke klachten, is het belangrijk om een matras te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt voor je lichaam. Een te zacht matras kan ervoor zorgen dat je te ver wegzakt, terwijl een te hard matras juist kan zorgen voor drukpunten en pijn.

Bij Van Zutphen Bedtijd hebben we verschillende matrassen die geschikt zijn voor mensen met lichamelijke klachten. Zo hebben we bijvoorbeeld matrassen met pocketvering of met traagschuim. Pocketveringmatrassen bieden goede ondersteuning en zijn geschikt voor mensen die op hun zij of rug slapen. Traagschuimmatrassen vormen zich naar je lichaam en zijn daardoor geschikt voor mensen die op hun zij slapen of die extra ondersteuning nodig hebben.

Tip 2: Kies het juiste kussen

Een goed kussen kan ook bijdragen aan een betere nachtrust. Het juiste kussen zorgt ervoor dat je hoofd en nek in een natuurlijke houding liggen. Als je last hebt van nek- of rugpijn, kan het kiezen van het juiste kussen een groot verschil maken.

Bij Van Zutphen Bedtijd hebben we kussens in verschillende maten en vormen. Zo hebben we bijvoorbeeld kussens die geschikt zijn voor mensen die op hun rug slapen, kussens die geschikt zijn voor mensen die op hun zij slapen en kussens die geschikt zijn voor mensen die op hun buik slapen. Onze slaapadviseurs kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste kussen voor jouw slaaphouding en lichamelijke klachten.

Tip 3: Kies de juiste slaaphouding

De juiste slaaphouding kan ook bijdragen aan een betere nachtrust. Als je last hebt van lichamelijke klachten, kan het vinden van de juiste slaaphouding een uitdaging zijn. Over het algemeen is het het beste om op je zij te slapen, omdat dit de natuurlijke kromming van je ruggengraat behoudt. Als je op je rug slaapt, kan een kussen onder je knieën helpen om je ruggengraat in een natuurlijke houding te houden. Als je op je buik slaapt, kan dit ervoor zorgen dat je nek in een onnatuurlijke positie ligt en dat kan leiden tot nek- en rugpijn.

Als je moeite hebt om de juiste slaaphouding te vinden, kan een slaapkussen of slaapsysteem met aanpasbare zones helpen om de juiste ondersteuning te bieden aan de verschillende delen van je lichaam.

Tip 4: Ontspan voor het slapengaan

Stress en spanning kunnen ervoor zorgen dat je moeite hebt om in slaap te vallen. Ontspannen voor het slapengaan kan helpen om je geest en lichaam tot rust te brengen en om beter te slapen.

Er zijn verschillende manieren om te ontspannen voor het slapengaan. Bijvoorbeeld door het nemen van een warm bad, het luisteren naar rustgevende muziek, het doen van ademhalingsoefeningen of meditatie. Het vermijden van stimulerende activiteiten zoals tv-kijken of het gebruik van smartphones of laptops vlak voor het slapengaan kan ook helpen om beter te ontspannen en te slapen.

Tip 5: Zorg voor voldoende lichamelijke beweging

Regelmatige lichamelijke beweging kan bijdragen aan een betere nachtrust. Oefeningen kunnen de lichamelijke gezondheid verbeteren en stress en angst verminderen, waardoor je sneller in slaap valt en dieper slaapt gedurende de nacht.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet intensief hoeft te sporten om de voordelen van lichaamsbeweging te ervaren. Zelfs lichte oefeningen zoals wandelen, yoga, stretching of zwemmen kunnen bijdragen aan een betere nachtrust. Probeer dagelijks minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging te krijgen. Zorg er wel voor dat je niet te laat op de avond intensieve oefeningen doet, omdat dit je adrenaline en hartslag kan verhogen, waardoor het juist moeilijker kan zijn om in slaap te vallen.

Tot slot, als je veel last hebt van lichamelijke klachten, is het altijd een goed idee om met een arts of fysiotherapeut te praten. Zij kunnen je helpen om de juiste diagnose te stellen en de beste behandeling te vinden voor je klachten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat een goede nachtrust niet alleen afhankelijk is van de juiste slaapuitrusting, maar ook van een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en voldoende ontspanning.

Bij Van Zutphen Bedtijd begrijpen we hoe belangrijk een goede nachtrust is voor een gezond en gelukkig leven. Onze slaapadviseurs staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste slaapuitrusting om je te helpen bij het bereiken van een betere nachtrust. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

afspraak maken

Op zoek naar persoonlijk advies, of wil je juist inspiratie opdoen door rustig rond te kijken? Je bent altijd welkom in onze showroom in Erp. Hier staan onze adviseurs klaar om jouw vragen te beantwoorden en het juiste advies te geven. Zo ben je verzekerd van de juiste keuze, en daarmee een goede nachtrust.

Wil je er zeker van zijn dat er genoeg tijd voor je is? Kies dan zelf een dag en tijd, dan nemen wij contact met je op.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then