2de Pinksterdag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

9.2
1067 reviews
Gratis levering en montage
Alle topmerken onder 1 dak
Oude matras gratis retour

Een goede nachtrust begint bij een goed matras en bedbodem. Het zijn namelijk de basiselementen die ervoor moeten zorgen dat jij comfortabel en goed ligt. Een matras en bedbodem die niet goed bij jouw lichaam passen, kunnen leiden tot klachten en dat willen we natuurlijk voorkomen. In deze blog vertellen we je, waar je op moet letten bij het kiezen van een matras en wat de gevolgen kunnen zijn van een slecht matras.

Een goed en juist ondersteunend matras

Een goed matras moet jou de juiste ondersteuning bieden. Overdag kun je jezelf corrigeren als je in een verkeerde houding zit, maar tijdens je slaap heb je daar geen invloed op. Daarom is het belangrijk dat het matras jouw houding corrigeert en rekening houdt met jouw lichaam. Een goed matras geeft tegendruk op de punten waar het nodig is en veert iets mee bij jouw schouders en heupen, waardoor jouw ruggenwervel in een natuurlijke houding ligt. Dit is erg belangrijk voor een goede nachtrust en de gezondheid van jouw lichaam. Het materiaal waar het matras van is gemaakt, speelt ook een belangrijke rol bij de nachtrust. 

Het kiezen van het juiste materiaal voor je matras kan een groot verschil maken. Het materiaal bepaalt namelijk de mate van ventilatie en warmtebehoud van het matras. Daarnaast beïnvloedt het ook het comfort en de ondersteuning die het matras biedt.

Maar wat voor soorten matrassen zijn er nou eigenlijk en welke past het beste bij jou?

Pocketvering matras

Een pocketvering matras bestaat uit een groot aantal metalen veren die in aparte zakjes zitten, de zogenaamde pockets. Deze veren kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en zich aanpassen aan de contouren van het lichaam. Hierdoor biedt dit type matras goede ondersteuning op de plaatsen waar het nodig is en kan het lichaam zich beter ontspannen, en zijn geschikt voor mensen die houden van een stevig matras. Dit type matras is ook geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed. De veren zorgen voor een goede ventilatie en vochtregulatie. Hierdoor blijft het matras fris en droog, en wordt de groei van bacteriën en schimmels tegengegaan. Pocketvering matrassen bieden dus niet alleen een goede ondersteuning, maar zorgen ook voor een gezonde slaapomgeving. Bekijk ons aanbod pocketvering matrassen.

Traagschuim matras

Een traagschuim matras is gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim en staat bekend om zijn drukverlagende eigenschappen. Dit type matras vormt zich naar het lichaam, wat zorgt voor een optimale drukverdeling. Traagschuim matrassen zijn geschikt voor mensen die last hebben van drukpunten en gewrichtspijn. Het materiaal reageert op lichaamstemperatuur, waardoor het zachter wordt op de plekken waar het lichaam meer druk uitoefent. Hierdoor ontstaat er een ergonomische slaaphouding en wordt de bloedcirculatie bevorderd. Traagschuim matrassen bieden dus niet alleen een goede ondersteuning, maar zijn ook zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten.

Latex matrassen

Een latex matras is gemaakt van natuurrubber en biedt een stevige ondersteuning. Het materiaal heeft van nature een veerkrachtige eigenschap, waardoor het lichaam goed ondersteund wordt. Latex matrassen zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een goede ventilatie en een hygiënische slaapomgeving. Een matras van latex staat bekend om zijn goede warmtebehoud. Latex is namelijk van nature een warm materiaal en heeft een hoge dichtheid, waardoor het de warmte goed vasthoudt. Dit kan een uitkomst bieden voor mensen die het snel koud hebben in bed. Daarnaast biedt latex een goede ondersteuning en past het zich snel aan jouw lichaamsvorm aan, wat zorgt voor een hoog comfortniveau.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is gemaakt van polyurethaanschuim en heeft een open celstructuur, waardoor het goed ventileert en vochtregulerend is. Dit type matras biedt goede ondersteuning en veert iets mee op de plaatsen waar het nodig is. Koudschuim matrassen zijn geschikt voor mensen die houden van een matras met een stevige ondersteuning en goede ventilatie. Koudschuim matrassen staan bekend om hun goede ventilatie. Koudschuim heeft namelijk een open celstructuur, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie. Hierdoor voelt een koudschuimmatras koeler aan en kan het overtollige lichaamswarmte afvoeren. Dit kan een uitkomst bieden voor mensen die het snel warm hebben in bed. Koudschuim matrassen bieden dus een goede ondersteuning, zijn duurzaam en vormvast.

Hybride matras

Een hybride matras combineert verschillende materialen, zoals pocketvering, traagschuim en/of koudschuim. Hierdoor biedt dit type matras de voordelen van de verschillende materialen en kan het zich aanpassen aan de voorkeuren van de slaper. Hybride matrassen zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede ondersteuning en comfort. Bekijk ons aanbod hybride matrassen.

Het onderhoud van het matras

Naast het kiezen van het juiste matras is ook het onderhoud van belang. Een matras gaat gemiddeld zo’n 10 jaar mee, maar door goed onderhoud kun je de levensduur verlengen. 

Hierbij enkele tips voor het onderhouden van jouw matras:

  1. Gebruik een molton en hoeslaken om het matras te beschermen tegen transpiratievocht en vuil. Was deze regelmatig op minimaal 60 graden om bacteriën en huisstofmijt te doden.

  2. Laat het matras regelmatig luchten door het beddengoed terug te slaan en het raam open te zetten. Dit zorgt voor een frisse slaapomgeving en voorkomt nare geurtjes.

  3. Stofzuig het matras eens in de zoveel tijd om huisstofmijt en vuil te verwijderen.

  4. Keer het matras regelmatig om, zodat het gelijkmatig slijt.

  5. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen om het matras schoon te maken. Deze kunnen het materiaal aantasten en irriterende stoffen bevatten.

Er zijn dus verschillende soorten matrassen die elk hun eigen voordelen bieden qua ondersteuning en comfort. Het is belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke voorkeur en slaaphouding bij het kiezen van een matras. Door bovenstaande tips op te volgen, kun jij optimaal genieten van een goede nachtrust en een gezond lichaam. Onze slaapadviseurs staan klaar om jou te helpen bij het vinden van een passend matras.

afspraak maken

Op zoek naar persoonlijk advies, of wil je juist inspiratie opdoen door rustig rond te kijken? Je bent altijd welkom in onze showroom in Erp. Hier staan onze adviseurs klaar om jouw vragen te beantwoorden en het juiste advies te geven. Zo ben je verzekerd van de juiste keuze, en daarmee een goede nachtrust.

Wil je er zeker van zijn dat er genoeg tijd voor je is? Kies dan zelf een dag en tijd, dan nemen wij contact met je op.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then